×

Diefstal preventie

De diefstal van scooters is al jaren een groot probleem. De kans op diefstal is vele malen hoger dan die van een personenauto. Voor de meest gewilde scooters loopt dat zelfs op tot 1 op de 25 die gestolen worden!

Een van de redenen waarom er zoveel scooters worden gestolen is dat hij in de regel makkelijk is mee te nemen, bijvoorbeeld achter in een bestelbus of op een aanhangwagen.

De gevolgen van het hoge diefstalrisico zijn groot. Zo zijn de verzekeringspremies sterk gestegen om de schadelast op te vangen. En daar draai je als gebruiker uiteindelijk zelf voor op.

Daarom is het belangrijk dat alle zeilen worden bijgezet om diefstal van tweewielers tegen te gaan. Dat kan gelukkig met relatief eenvoudige maatregelen waarbij ook de techniek een handje helpt.

Beter beveiligd

Verzekeraars vinden het belangrijk om scooterdiefstal tegen te gaan. Niet alleen om deze vorm van criminaliteit te bestrijden, maar ook om de schadelast te beperken en daarmee de premies betaalbaar te houden. Daarom hebben verzekeraars samen met de overheid en brancheorganisaties het Keurmerk voor Voertuigbeveiliging ontwikkeld.

Het Keurmerk geldt alleen voor beveiligingsproducten die aan de gestelde eisen voldoen. Veel verzekeraars eisen deze producten. Het installeren van beveiliging kan schade en ongemak voorkomen. Informeer bij je eigen verzekeraar naar de mogelijkheden.

Daarnaast is er het ART-Keurmerk. Sloten die voldoen aan het Keurmerk zijn van goede kwaliteit en beschermen tegen diefstal. De lijst met goedgekeurde sloten kun je vinden op www.goedopslot.nl.